Federal Communications Commission
Washington, D.C. 20554

March 2, 2018

David H. Arland

Executive Director

Indiana Broadcasters Association
P.O. Box 902

Carmel, Indiana 46082

Dear Mr. Arland:

This letter is in response to your request, on behalf of the Indiana Broadcasters Association, to test using a
“live code.” 1 hereby grant a limited, one-time waiver of Sections 11.3 1,11.45, and 11.61 of the Federal
Communications Commission’s Emergency Alert System (EAS) rules, 47 CFR Part 1 1, to permit EAS
Participants in Indiana to use the live event code, “TOR,” in a special statewide tornado drill on March 20,
2018, with a backup date of March 21, 2018.

This waiver is limited to the drill to be conducted on one of the two dates referenced above, and applies
only as that test is described in your letter dated February 5, 2018. The waiver is based on representations
that this test is part of the National Weather Service (NWS) “Severe Weather Preparedness Week™ in the
State of Indiana and: (1) “without the live codes the “test’ information would not be relayed through law
enforcement communication, thus weakening the designation of the ‘statewide drill’;” (2) NWS has
coordinated the statewide tomado test with all known EAS participants in Indiana, the Indiana Department
of Homeland Security, all Public Safety Answering Points, and emergency management at the state and
local levels, “who in turn work with their residents, businesses, and government agencies on preparedness
activities;” (3) pre-test publicity efforts will include “news releases to all daily newspapers in Indiana,
stories in radio and television newscasts as well as discussions on radio and television news talk shows,”
and website postings; (4) test wording will be found throughout the warning, follow up statements and
cancellation message; and (5) this special test would not substitute for a regular weekly or monthly test.

Additionally, I urge you to continue to conduct as wide-ranging a public information campaign as is
practicable about the planned testing events.

This rule waiver is granted under delegated authority pursuant to Sections 1.3 and 0.392 of the
Commission’s rules, 47 CFR Sections 1.3 and 0.392.

Sincerely,

Michael Wilhelm

Chief, Policy and Licensing Division

Public Safety and Homeland Security Bureau
Federal Communications Commission




